zopp

vet-haar

Vet haar? Dit is de reden en zo kom je er van af!

vet-haarHet is ontzettend vervelend als je net je haren hebt gewassen en ze binnen no-time weer vettig aanvoelen. Gelukkig zijn er redenen voor het vet worden van je haar, en kun je deze eenvoudig achterhalen en oplossen. Op deze manier hoef je niet elke dag met droogshampoo in de weer en kun je binnen de kortste keren weer pronken met een mooie, gezonde haardos.

Redenen van vet haar

Een van de belangrijkste redenen voor vettig haar is het gebruik van verkeerde haarproducten. Wanneer je snel last hebt van vet haar, is het niet handig om producten voor droog haar te gebruiken. Het is dan ook van belang om goed naar de producten te kijken die je koopt en niet lukraak een shampoo of conditioner te kiezen. Indien je hier niet uitkomt, is het aan te raden om advies te vragen aan je kapper. Zij weten vaak precies wat je haar nodig heeft en waar je van weg moet blijven.

Verkeerde shampoo: een van de redenen van vet haar

Tijdens het wassen van je haar kunnen er veel dingen fout gaan, waardoor je last krijgt van vettig haar. Wanneer je de shampoo bijvoorbeeld niet goed uit je haar spoelt, blijven er restjes achter die ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Zorg er daarom altijd voor dat je je haar goed uitspoelt van boven naar beneden.

Te vaak wassen

Het wassen van je haar is een makkelijk klusje, maar het kan ook te vaak worden gedaan. Hierdoor raakt de talgproductie van je hoofdhuid verstoord en wordt je haar sneller vet. Het beste is dus om te wachten met het wassen, ook al voelt het vet aan. Als je toch de deur uitgaat, kun je je haar in een leuke knot of paardenstaart doen. Op deze manier valt het minder op.

Hoofdkussen

Het kan ook zijn dat je kussensloop de oorzaak is van je vettige haar. Een kussensloop zit namelijk vol met bacteriƫn, zweet, overtollige haarproducten en olie. Een katoenen kussensloop neemt dit allemaal nog sneller op. Daarom is het belangrijk om je kussensloop regelmatig te wassen, het liefst elke week.

Genetische aanleg

Sommige mensen hebben helaas genetisch bepaald sneller last van vettig haar. Stijl haar zal bijvoorbeeld sneller vet worden dan krullend haar. Gelukkig kun je dit probleem deels verhelpen door het gebruik van droogshampoo en een goede shampoo.

In het kort zijn er verschillende oorzaken voor vettig haar, zoals verkeerde haarproducten, het niet goed uitspoelen van de shampoo, te vaak wassen, een vies kussen en genetische factoren. Door deze redenen te begrijpen en op te lossen, kun je in no-time weer een prachtige, glanzende haardos hebben zonder dat je dagelijks met droogshampoo in de weer moet.

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *